Músics / Musiker / Musics

Fran Bartlett……………….Violoncel

Nascuda a Salisbury (Anglaterra) Va estudiar música a La Universitat de Manchester i Performance a Trinity Music College.  Ha actuat com solista, en grups de camara (inluïn el V.O. Quartet, els pianistas Jean-Peirre Armengaud, Lluís Parés i Simon Callaghan) i amb companyies de dansa por Europa i Rusia.

Escollida com a solista intèrpret per a la premier de diverses obres de violoncel a diferents països de la Europa amb reconeguts i novels compositors de projecció internacional. Toca amb La Banda d’Improvisadors de Barcelona i amb el projecte de música barroca i improvisacions “La Follia”. Integrant de l’Académia Orquesta del Gran Teatre del Liceu i de orquestres simfòniques a Londres. Es co-directora de l’Associació Cultural “Sin Vergüenza”.

hivern-20013-014  hivern-20013-025 hivern-20013-028 hivern-20013-031 hivern-20013-043  hivern-20013-061 tardor-2013-184

Jordi Rallo……….Percussió

Es considera un mestre en la percussió de la música contemporània-tradicional actual.

“Reputació que pot demostrar amb les seves col·laboracions amb músics com el flautista Paul Hor o la vilanovina Elisabeth Raspall”, segons el programa de mà de la FimP.T del XX Festival Internacional de Música Popular Tradicional.

“Aconsegueixen retornar a la creació musical el seu vell paper de vehicle transmissor de sentiments i aquest és un repte difícil i bell que aquests músics afronten amb dignitat i respecte pel públic”, segons Carlos Alcorcón (reportatge i entrevista Mas & Rallo, La seducción Mediterránea, Revista Batonga, septembre 2000).

jordirallo.blogspot.com

 hivern-20013-042 hivern-20013-053 hivern-20013-047hivern-20013-054musics

Rossend Solvas……………Piano

Neix a Terrassa al 1976. A l’edat dels 8 anys inicia els estudis musicals al Conservatori Professional Municipal de Música de Terrassa. Dos anys més tard comença piano amb Pepita Duran, amb qui acaba el grau professional obtenint les màximes qualificacions. Al 1996 entra al Conservatori Superior de Barcelona per ampliar els seus estudis amb el catedràtic i prestigiós pianista Miquel Farré, i aconsegueix també les màximes qualificacions. Al 2001 amplia els seus coneixements a l’Aula de Música de la Universidad de Alcalá de Henares.

Ha rebut classes magistrals de Vladislav Bronivetsky, Miquel Farré, Luiz de Moura Castro,  Paul Badura-Skoda, Tsiala Kvernadze i Ferenc Rados.

Al curs 1994-95 és becat per l’Ajuntament de Terrassa, al 1995 rep també el Premi d’Honor de Música de Cambra, havent estudiat amb Jordi Reguant i Francesc Castillo, i posteriorment ha rebut classes de Gonçal Comelles i Peter Bacchus. Al 1996 li atorguen el Premi d’Honor del Grau Professional de piano per unanimitat. Al 1998 és guanyador del premi “Associació d’Amics i Deixebles de Joan Massià” del concurs Joan Massià.

I en el 2000 rep la Menció d’Honor del Grau Superior de piano.

Ha realitzat nombroses actuacions per tot el territori espanyol com a solista i també acompanyant corals com la Massa Coral de Terrassa, el Cor Montserrat, Estudi XX entre d’altres i amb grups de cambra. Ha gravat per a Btv, i també el discs “Música per a piano 5”, “Música per a piano 6” de Josep Freixas Vivó, i “Flor Nouvelle” amb Mònica Orpí.

Actualment compagina l’activitat concertística amb una intensa activitat pedagògica del piano a diferents centres: a l’Escola El Carreró de Mataró, a l’escola Municipal Frederic Mompou de Matadepera,  on alguns dels seus alumnes han estat guardonats en diferents concursos de piano.

musicshivern-20013-065hivern-20013-041hivern-20013-066fran

Fransesc Tomàs Aymerich, ” panxito”……… Guitarra barroca, Llaüd àrab, Mondola

 Intèrpret de cordòfons tradicionals i antics, arranjador i compositor, glosador, pedagog i dinamitzador cultural.

Nascut a Mèxic, fill i nét de catalans, en la seva formació hi conflueixen l’entorn familiar, l’escola clàssica, l’autodidàctica popular i diverses immersions en el folklore, l’etnomusicologia i la musicologia històrica.

Professional des de 1980, ha trepitjat escenaris i places d’Europa Occidental, Àsia i Amèrica del Nord, participant en desenes d’enregistraments

Ha format part o col·laborat en més de quaranta grups, entre els que destaquen: La Cobla Mínima, Clau de Lluna, Rosa Zaragoza, Maria Laffitte, Adolfo Osta, Toni Xuclà, Ernesto Anaya, Randy Weston, María Inés Ochoa, Tlalli, Sa Cobla, Atzawara, La Criatura Verda, Sol i Serena, Xuadit, Chanekes, Stukat del Bolet

liraindiana.blogspot.com

musicsmusicshivern-20013-059hivern-20013-060hivern-20013-051

 

 

 

………………………………………………………………………………………………………

Jordi Rallo, percussion

 

Il est considéré comme un  maître  de  la percussion de la musique contemporaine-traditionnelle actuelle.

“Réputation qu’il peut démontrer  par sacollaboration avec des musiciens comme le flûtiste Paul Hor ou  Elisabeth Raspall, selon le programme de main de la  FimP.T du XXème Festival International de Musique Populaire Traditionnelle.

« Ils réussissent à rendre à la création musicale son ancien rôle de véhicule transmetteur de sentiments beau et difficile le défi que ces musiciens affrontent avec dignité et respect pour le public”, selon Carlos Alcorcón (reportage et entrevue Mas &  Rallo, La seducción Mediterránea, Revista Batonga,septembre 2000).

 

Frances Bartlett, violoncelle

 

Née à Salisbury (Angleterre). Elle étudie  la musique à L’Université de Manchester et  Performance a Trinity Music College.   Elle joue comme soliste, dans des groupes de musique de chambre (notamment  avec  V.O. Quatuor, les pianistes Jean-Peirre Armengaud, Lluís Parés et Simon Callaghan) et avec des compagnies de danse en Europe et  en Russie.  Choisie comme soliste interprète pour la première  de plusieurs œuvres  de violoncelle dans différents pays d’Europe  , de jeunes  talents reconnus et aussi de compositeurs de projection internationale.  Elle joue avec  La Banda d’Improvisadors de Barcelone et participe au projet de musique baroque et d’improvisations “La Follia”. Titulaire de l’Académia Orquesta del Gran Teatre del Liceuet d’orchestres symphoniques à Londres.  Elle est co-directrice de l’Association Culturelle “Sin Vergüenza”.

 

 

Rossend Solvas, piano

 

Né à Terrassa en 1976. À l’âge de 8 ans, il débute ses études musicales au Conservatoire Professionnel Municipal de Musique de Terrassa. Deux ans plus tard, il commence le piano avec Pepita Duran, obtenant le titre professionnel et  remportant les plus hautes qualifications. En 1996, il entre au Conservatoire Supérieur de Barcelone pour étendre ses études avec le professeur d’université et prestigieux pianiste Miquel Farré, obtenant,  les plus hautes  qualifications. En 2001 il étend ses connaissances à la Classe de Musique de l’Université de Alcalá de Henares.
Il  a reçu des cours magistraux  de la part de  Vladislav Bronivetsky, Miquel Farré, Luiz de Moura Castro, Paul Badura-Skoda, Tsiala Kvernadze et Ferenc  Rados.

 

En 1994-95  une bourse d’études lui est accordée par la Mairie de Terrassa. En 1995 il obtient le Prix d’Honneur de Musique de Chambre, ayant étudié avec Jordi Reguant et Francesc Castillo. Par la suite, il  reçoit des cours  de  la part de Gonçal Comelles  et Peter Bacchus.  En 1996, il obtient, à l’unanimité, le Prix d’Honneur  Professionnel de piano. En 1998, il  remporte le  prix “Association d’Amis et de Disciples de Joan Massià” du concours Joan Massià.
En 2000, il reçoit la Mention d’Honneur du Grade  Supérieur de piano.
Il a effectué de nombreuses tournées sur tout le territoire espagnol en tant que soliste et aussi en accompagnant des chorales comme la Massa Coral de Terrassa, el Cor Montserrat, Estudi XX , entre autre et avec différents groupes de musique de chambre, Il a enregistré pour  Btv, et les disques  “Musique pour piano 5”, Musique pour piano 6” de Josep Freixas Vivó, et “Flor Nouvelle” avec Mònica Orpí.

 

Actuellement,  il concilie sont activité de concertiste  avec une intense activité pédagogique de piano à différents centres : l’Escola El Carreró de Mataró, a l’escola Municipal Frederic Mompou de Matadepera, où quelques-uns de ses élèves ont été récompensés à l’occasion de différents concours de piano.

 

Francesc Tomàs Aymerich “Panxito”, guitare baroque, luth i luth arabe

 

Interprète de cordophones traditionnels et anciens, arrangeur et compositeur, glossateur, pédagogue et dynamiseur  culturel.
Né à Mexico, fils et petit-fils de Catalans, dans sa formation l’entourage familier, l’école classique, l’autodidacte populaire et plusieurs immersions dans le folklore, l’ethnomusicologie et la musicologie historique y confluent.
Professionnel depuis 1980, il a foulé les scènes et les places de l’Europe Occidentale,  de l’Asie et de l’Amérique du Nord, participant à des dizaines d’enregistrements
Il a fait partie ou a collaboré avec plus de quarante groupes dont, parmi les plus connus : La Cobla Mínima, Clau de Lluna, Rosa Zaragoza, Maria Laffitte, Adolfo Osta, Toni Xuclà, Ernesto Anaya, Randy Weston, María Inés Ochoa, Tlalli, Sa Cobla, Atzawara, La Criatura Verda, Sol i Serena, Xuadit, Chanekes, Stukat del Bolet, etc.

 

Leave a comment